Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Rövaren 2024 (Saaristoredu seikkailijoille)

17 elokuun klo 10:15 am 18 elokuun klo 3:00 pm

Rövaren 2024

Saaristoredu seikkailijoille 17.-18.8.2024

Rövaren kutsuu saaristoredulle Mesikämmenten syksyn seikkailijaryhmät Ahmat ja Supikoirat sekä Lounapartion Sudet mukaan seikkailuun Espoon saaristostoon! Rövaren on saari Stora Herrön itäpuolella Espoon saaristossa. Elokuussa seikkailijat suuntaavat saaristoveneellä Pentalan kautta Rövaren saarelle. Tällä yhden yön retkellä pääsee yöpymään laavussa tai omassa riippumatossa saariston syleilyssä, melomaan, tutustumaan 2 saareen, kokemaan saaristopartio-ohjelmaa sekä iltanuotion. Lauantaina päästään viettämään Pentala-päivää yhdessä muiden Mesikämmenten ja perheiden kanssa, josta sen jälkeen siirrytään Rövaren saarelle saaristoveneellä. Redulla sudenpennuista seikkailijoiksi siirtyvät Ahmat suorittavat myös sudenpentujen päätösmerkki ja siirtyvät seikkailijaikäkauteen. Tätä saaristoredua et halua missata!

Saaristoredulla lauantaina osallistumme koko lippukunnan yhteiseen Pentala-päivään Pentalan saarella. Mesikämmenten Pentala-päivä pidetään lauantaina 17.8.2024 Pentalan saarella. Tämä tapahtuma avaa Mesikämmenten syyskauden. Tapahtumassa päästään viettämään kesän viimeisiä rantapäiviä Diksandin uimarannalla, uimaan jättiflamingon kanssa, melomaan, pelailemaan rantapelejä sekä paljon muuta. Pentala-päivään ovat tervetulleita kaikki jäsenet ja perheet. Katso tarkemmat ohjeet perheelle Pentala-päivään osallistumisesta https://mesikammenet.fi/tapahtumat/pentala-paiva/.

Ilmoittaudu mukaan Rövaren 2024 -saaristoredulle kuksassa kuksaan.fi/72584 pe 9.8. mennessä (alle 18-vuotiaat ilmoittaa huoltaja). Huomioithan, että jokainen jäsen tulee ilmoittaa omalla ilmoittautumisella sekä arvio mukaan Pentala-päivään tulevista muista perheenjäsenistä ilmoitetaan yhden ilmoittautumisen yhteydessä. HUOM! Saaristoreduille ilmoittautuvat eivät ilmoittaudu erikseen Pentala-päivän kuksailmoittautumisessa, Pentala-päivä kuuluu osaksi tätä saaristoredua. Mesikämmenten jäsenillä ei ole osallistumismaksua, vaan kaikki redut kuuluvat jäsenmaksuun. Ilmoittaudu siis mukaan saman tien Rövaren 2024 -saaristoredulle!

Tänä vuonna myös EVP:t (ei vielä partiolaiset) ovat tervetulleita osallistumaan saaristoredulle! Jos sinulla on ystävä tai tuttu, joka olisi kiinnostunut kokeilemaan partiotoimintaa, niin jaa tämä redulappu hänelle ja kutsu hänet mukaan redulle. EVP:n osallistumismaksu on 35€/osallistuja. Osallistumismaksusta lähetetään lasku ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Osallistuminen ei sido liittymään partiolippukuntaan.

Saaristoredut ovat Mesikämmenten saaristopartio-ohjelman tärkeimpiä tapahtumia. Niissä saat uusia retkeily- ja melontakokemuksia sekä pääset kokemaan Espoon kauniin saariston parhaasta kuvakulmasta. Saaristoreduille ei tarvitse aikaisempaa kokemusta melonnasta tai retkeilystä, vaan rohkeasti voi lähteä ryhmän mukaan. Saaristoredulla sarille kuljetaan saaristoveneellä ja melonta-aktiviteeteissa seikkailijoiden kanssa jokaisessa kanootissa on aina johtaja kyydissä.

Saaristoredu alkaa lauantaina Soukan Klobbenin saaristovenelaiturilla klo 10.15 (Soukanlahdentie 15, niemen kärjessä venekerhon takana), josta sitten siirrytään saaristoveneellä yhdessä perheiden ja muun lippukunnan kanssa Pentalan saarelle. Klobbenin uimarannalla on yleisiä maksuttomia paikkoja jonkun verran, mutta mahdollisuuksien mukaan kannattaa suosia kävelyä tai bussia. Tapahtuma päättyy perheillä myös Klobbenin saaristovenelaiturille klo 15.00 palattuamme Pentalasta. Seikkailijat jatkavat Pentala-päivän jälkeen saaristoveneellä Rövaren saarelle. Pentalaan voi myös halutessaan saapua omatoimisesti vaikka omalla veneellä, jolloin tapaamme Diksandin uimarannalla klo 11.15 (muista kertoa tämä ilmoittautumislomakkeessa). Saaristoredu päättyy sunnuntaina Soukan Klobbenin saaristovenelaiturilla klo 15.00 (Soukanlahdentie 15, niemen kärjessä venekerhon takana).

Varusteet

Vesitiiviiseen varustesäkkiin tai laukkuun/rinkkaan (pakkaa vedenpitävästi)

 • Makuupussi
 • Makuualusta
 • Vaihtovaatekerta ja pyyhe pakattuna vedenpitävään pussiin (pakollinen, vesiturvallisuus)
 • Ohutpohjaiset kengät jalkoihin esim.
 • vedenpitävät crocsit / vastaavat
 • Ruokailuvälineet (muovinen syvä lautanen, muovimuki, haarukka, veitsi, lusikka, astiankuivauspyyhe ja pussi ruokailukamoille)
 • Hygieniatarvikkeet (Hammasharja ja hammastahna ym.)
 • Lämpimiä vaihtovaatteita
 • Muistiinpanovälineet (Pieni vihko, lyijykynä, teroitin ja kumi)
 • Otsalamppu tai taskulamppu ja varaparistot
 • Pilli (pakollinen, vesiturvallisuus meloessa, ei saa sisältää liikkuvaa kuulaa)
 • Puukko
 • Kompassi
 • Reduherkkuja (kohtuudella)

Päälle tai käden ulottuville (esim. erilliseen pieneen pussiin tai laukun/rinkan sivutaskuihin helposti saatavaan paikkaan)

 • Partiohuivi
 • Säänmukaiset ulkoiluvarusteet. On suositeltavaa ottaa mukaan veden- ja tuulenpitävä takki. Merellä saattaa myös vähän roiskua vettä.
 • Ulkoiluhousut tai shortsit (housut saattavat vähän kastua merellä).
 • Hattu esim. lippis
 • Vähintään 1L vesipullo tai 2kpl 0,5L vesipulloja täynnä vettä
 • Aurinkoisella säällä aurinkolasit ja aurinkorasvaa

Vinkkejä varustehankintoihin

 • Woodlander vesitiivis varustesäkki 65 L (https://www.motonet.fi/fi/tuote/5505350/Woodlander-vesitiivis-varustesakki-65-L). Mesikämmenet ja Saaristopartiojaosto suosittelee kaikkia hankkimaan tämän tai vastaavan vesitiiviin varustesäkin Saaristoreduja varten. Saaristoreduja pääsee kokemaan vuosittain, joten tämä 25€ varustesäkki on oiva valinta. Meloessa kamat kastuu normaalissa laukussa helposti. Vedenpitävyyden ansiosta et tarvitse pienempää vedenpitävää pussi varakerrastolle varustesäkin sisälle.
 • Vihellyspilli (https://www.biltema.fi/vapaa-aika/Urheilu/harjoittelu/vihellyspilli-2000041163). Kaikille Saaristoreduille tarvitaan turvallisuussyistä mukaan oma pilli (ei saa sisältää liikkuvaa kuulaa, vesiturvallisuus). Jos sinulta ei kotoa löydy vaatimusta täyttävää pilliä, on tämä edullinen vaihtoehto (4,90€).

Löytyykö sinulta hyvä vinkki Saaristoredun varustehankinnaksi? Jaa se saaristopartiojaostolle tai Saaristoredun johtajalle!

Mesikämmenillä on lainavarusteita, joita jäsenet sekä partioon tutustujat voivat lainata. Lippukunnalta löytyy 2kpl rinkkoja (1 isompi ja 1 pienempi), 1kpl makuupussi, makuualustoja reippaasti, ruokailuvälinesettejä 3kpl sekä puukkoja. Kysy rohkeasti ja varaa lainavarusteita redunjohtajalta. Lainavarusteet haetaan kololta ja palautetaan redun jälkeisenä viikkona kololle pestynä.

Mikäli herää kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä redunjohtajaan.

 

Redunjohtaja

Leo Suvanto

leo.suvanto(at)mesikammenet.fi 

Saaristossa nähdään!

Tiedot

Alkaa:
17 elokuun klo 10:15 am
Loppuu:
18 elokuun klo 3:00 pm
Kotisivu:
http://kuksaan.fi/72584

Järjestäjä

Partiolippukunta Mesikämmenet r.y.
Sähköposti
info@mesikammenet.fi
Website
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Rövaren

Rövaren
Espoo, Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto