Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Kaparen 2024 (saaristoredu tarpojille)

16 elokuun klo 6:00 pm 18 elokuun klo 4:00 pm

Kaparen 2024

Saaristoredu tarpojille 16.-18.8.2024

Kaparen kutsuu saaristoredulle Ankat mukaan seikkailuun Espoon saaristoon! Kaparen on saari Stora Herrön itäpuolella Espoon saaristossa. Elokuussa Ankat suuntaavat kanooteilla perjantaina ensimmäiseksi yöksi Kaperen saarelle, josta jatketaan lauantaina Pentalan kautta Rövaren saarelle toiseksi yöksi. Tällä kahden yön retkellä pääsee yöpymään laavussa tai omassa riippumatossa saariston syleilyssä, melomaan saaristossa, tutustumaan 3 saareen, kokemaan saaristopartio-ohjelmaa sekä iltanuotioita. Lauantaina päästään viettämään Pentala-päivää yhdessä muiden Mesikämmenten ja perheiden kanssa, josta sen jälkeen siirrytään Rövaren saarelle. Redulla seikkailijoista tarpojiksi siirtyvät Ankat suorittavat myös seikkailijoiden päätösmerkin ja siirtyvät tarpojaikäkauteen. Tätä saaristoredua et halua missata!

Saaristoredulla lauantaina osallistumme koko lippukunnan yhteiseen Pentala-päivään Pentalan saarella. Mesikämmenten Pentala-päivä pidetään lauantaina 17.8.2024 Pentalan saarella. Tämä tapahtuma avaa Mesikämmenten syyskauden. Tapahtumassa päästään viettämään kesän viimeisiä rantapäiviä Diksandin uimarannalla, uimaan jättiflamingon kanssa, melomaan, pelailemaan rantapelejä sekä paljon muuta. Pentala-päivään ovat tervetulleita kaikki jäsenet ja perheet. Katso tarkemmat ohjeet perheelle Pentala-päivään osallistumisesta https://mesikammenet.fi/tapahtumat/pentala-paiva/

Ilmoittaudu mukaan Kaparen 2024 -saaristoredulle kuksassa kuksaan.fi/72583 (alle 18-vuotiaat ilmoittaa huoltaja). Ilmoittautumisaika on to 30.5. – pe 9.8., joka on jaettu kahteen osaan:

 • Varsinaisen ilmoittautumisen to 30.5. –  pe 2.8. aikana ilmoittautuminen on ainoastaan auki Ankoille ja redun järjestäjille, jotta kaikille Ankoille riittää kanoottipaikka. 
 • Jälki-ilmoittautumisen la 3.8. – pe 9.8. aikana ilmoittautuminen on auki myös muille johtajaikäisille, jotta tyhjät kanoottipaikat saadaan tarjottua halukkaille . 

Huomioithan, että jokainen jäsen tulee ilmoittaa omalla ilmoittautumisella ja arvio mukaan Pentala-päivään tulevista muista perheenjäsenistä ilmoitetaan yhden ilmoittautumisen yhteydessä. HUOM! Saaristoreduille ilmoittautuvat eivät ilmoittaudu erikseen Pentala-päivän kuksailmoittautumisessa, Pentala-päivä kuuluu osaksi tätä saaristoredua. Mesikämmenten jäsenillä ei ole osallistumismaksua, vaan kaikki redut kuuluvat jäsenmaksuun. Ilmoittaudu siis mukaan saman tien Kaparen 2024 -saaristoredulle!

Tänä vuonna myös EVP:t (ei vielä partiolaiset) ovat tervetulleita osallistumaan saaristoredulle! Jos sinulla on ystävä tai tuttu, joka olisi kiinnostunut kokeilemaan partiotoimintaa, niin jaa tämä redulappu hänelle ja kutsu hänet mukaan redulle. EVP:n osallistumismaksu on 35€/osallistuja. Osallistumismaksusta lähetetään lasku ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Osallistuminen ei sido liittymään partiolippukuntaan.

Saaristoredut ovat Mesikämmenten saaristopartio-ohjelman tärkeimpiä tapahtumia. Niissä saat uusia retkeily- ja melontakokemuksia sekä pääset kokemaan Espoon kauniin saariston parhaasta kuvakulmasta. Saaristoreduille ei tarvitse aikaisempaa kokemusta melonnasta tai retkeilystä, vaan rohkeasti voi lähteä ryhmän mukaan. Saaristoreduilla tarpojien kanssa jokaisessa kanootissa on aina johtaja kyydissä.

Saaristoredu alkaa perjantaina Mesikämmenten kololla klo 18.00 (Soukan rantatie 74 Espoo). Saaristoredu päättyy sunnuntaina samaan paikkaan Mesikämmenten kololle klo 16.00.

 

Pentala-päivä perheille alkaa Soukan Klobbenin saaristovenelaiturilla lauantaina klo 10.15 (Soukanlahdentie 15, niemen kärjessä venekerhon takana), josta sitten siirrytään saaristoveneellä yhdessä Pentalan saarelle. Klobbenin uimarannalla on yleisiä maksuttomia paikkoja jonkun verran, mutta mahdollisuuksien mukaan kannattaa suosia kävelyä tai bussia. Pentala-päivä päättyy perheille myös Klobbenin saaristovenelaiturille klo 15.00 palattuamme Pentalasta. Pentalaan voi myös halutessaan saapua omatoimisesti vaikka omalla veneellä, jolloin tapaamme Diksandin uimarannalla klo 11.15 (muista kertoa tämä ilmoittautumislomakkeessa). Tarpojien saapuvat Pentalaan meloen ja jatkavat Pentala-päivän jälkeen Rövaren saarelle viimeiseksi yöksi.

Ennakkoilta esitietovaatimuksena: Ankkojen syksyn ensimmäisessä partiokokouksessa to 15.8. klo 19.00-20.00  järjestetään saaristoredujen ennakkoilta, joissa käydään läpi mm. melonnan turvallisuus, valmistautumista ja varusteita. Osallistuminen ennakkoiltaan on turvallisuussyistä pakollinen kaikille, jotta voi osallistua Saaristoreduille. Jos et pääse Ankkojen partiokokoukseen to 15.8., voit osallistua joko etänä to 15.8. videopuhelun kautta klo 19.00-20.00 (meet.google.com/pwg-bwfr-ssc) tai ennakkoiltaan su 11.8. klo 18.00-19.00 Mekän kololla (myös etämahdollisuus meet.google.com/cqu-msjg-dpo). 

Varusteet
Vesitiiviiseen varustesäkkiin tai laukkuun/rinkkaan (pakkaa vedenpitävästi)

 • Makuupussi
 • Makuualusta
 • Vaihtovaatekerta ja pyyhe pakattuna vedenpitävään pussiin (pakollinen, vesiturvallisuus)
 • Ruokailuvälineet (muovinen syvä lautanen, muovimuki, haarukka, veitsi, lusikka, astiankuivauspyyhe ja pussi ruokailukamoille)
 • Hygieniatarvikkeet (Hammasharja ja hammastahna ym.)
 • Lämpimiä vaihtovaatteita
 • Muistiinpanovälineet (Pieni vihko, lyijykynä, teroitin ja kumi)
 • Otsalamppu tai taskulamppu ja varaparistot
 • Puukko
 • Kompassi
 • Reduherkkuja (kohtuudella)

Päälle tai käden ulottuville (esim. erilliseen pieneen pussiin tai laukun/rinkan sivutaskuihin helposti saatavaan paikkaan)

 • Partiohuivi
 • Säänmukaiset ulkoiluvarusteet. On suositeltavaa ottaa mukaan veden- ja tuulenpitävä takki. Meloessa saattaa myös vähän roiskua vettä.
 • Ulkoiluhousut tai shortsit (housut saattavat vähän kastua meloessa).
 • Ohutpohjaiset kengät jalkoihin esim. vedenpitävät crocsit / vastaavat
 • Puhelin ja sille vedenkestävä kotelo (pakollinen, vesiturvallisuus)
 • Pilli (pakollinen, vesiturvallisuus, ei saa sisältää liikkuvaa kuulaa)
 • Hattu esim. lippis
 • Vähintään 1L vesipullo tai 2kpl 0,5L vesipulloja täynnä vettä
 • Aurinkoisella säällä aurinkolasit ja aurinkorasvaa
 • Pientä evästä syötäväksi meloessa

Melontavarusteet
Jokainen osallistuja saa lippukunnalta tarvittavat melontavarusteet, jotka jaetaan Saaristoredun alussa. Omia ei tarvitse ottaa mukaan.

 • Kanootti (kahden tai kolmen paikan avokanootti)
 • Melontaliivi
 • Mela

Vinkkejä varustehankintoihin

 • Woodlander vesitiivis varustesäkki 65 L (https://www.motonet.fi/fi/tuote/5505350/Woodlander-vesitiivis-varustesakki-65-L). Mesikämmenet ja Saaristopartiojaosto suosittelee kaikkia hankkimaan tämän tai vastaavan vesitiiviin varustesäkin Saaristoreduja varten. Saaristoreduja pääsee kokemaan vuosittain, joten tämä 25€ varustesäkki on oiva valinta. Meloessa kamat kastuu normaalissa laukussa helposti. Vedenpitävyyden ansiosta et tarvitse pienempää vedenpitävää pussi varakerrastolle varustesäkin sisälle.
 • Vihellyspilli (https://www.biltema.fi/vapaa-aika/Urheilu/harjoittelu/vihellyspilli-2000041163). Kaikille Saaristoreduille tarvitaan turvallisuussyistä mukaan oma pilli (ei saa sisältää liikkuvaa kuulaa, vesiturvallisuus). Jos sinulta ei kotoa löydy vaatimusta täyttävää pilliä, on tämä edullinen vaihtoehto (4,90€).

Löytyykö sinulta hyvä vinkki Saaristoredun varustehankinnaksi? Jaa se saaristopartiojaostolle tai Saaristoredun johtajalle!

Mesikämmenillä on lainavarusteita, joita jäsenet sekä partioon tutustujat voivat lainata. Lippukunnalta löytyy 2kpl rinkkoja (1 isompi ja 1 pienempi), 1kpl makuupussi, makuualustoja reippaasti, ruokailuvälinesettejä 3kpl sekä puukkoja. Kysy rohkeasti ja varaa lainavarusteita redunjohtajalta. Lainavarusteet haetaan kololta ja palautetaan redun jälkeisenä viikkona kololle pestynä.

Mikäli herää kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä redunjohtajaan.

 

Redunjohtaja

Eetu Parviainen

eetu.parviainen(at)mesikammenet.fi

Saaristossa nähdään!

Tiedot

Alkaa:
16 elokuun klo 6:00 pm
Loppuu:
18 elokuun klo 4:00 pm
Kotisivu:
http://kuksaan.fi/72583

Järjestäjä

Partiolippukunta Mesikämmenet r.y.
Sähköposti
info@mesikammenet.fi
Website
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Kaparen

Kaparen
Espoo, Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto