Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Partioleiri Kimara 2024

26 heinäkuun 3 elokuun

Sekoitus juuria ja huomisen juhlia

Suuntaamme ensi kesänä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten yhteiselle Kimara-partioleirille. Kimara pidetään kaikille ikäkausille Hämeenlinnan Evolla 26.7.–3.8. aikana ja leirille odotetaan yli 6000 osallistujaa. Partiokesäleiri on partiovuoden paras ja tärkein tapahtuma, jota et halua missata. Tule siis mukaan innostumaan partiosta ja rakastumaan luontoon!

Päivä Kimaralla

Leiripäivän monipuolinen ohjelma tarjoaa ikimuistoisia kokemuksia kaikille osallistujille, jotka osallistuvat toimintaan oman ikäryhmänsä mukaisesti. Nuorimmilla on ohjattua toimintaa, kun taas vanhemmat voivat valita osallistumisensa erilaisiin aktiviteetteihin ohjelmakokonaisuuksissa. Ohjelman sisältö mahdollistaa itsensä ylittämisen, uusien taitojen oppimisen ja yhteistoiminnan niin uusien kuin vanhojen ystävien kanssa. Päivän aikana tarjolla on muun muassa extreme-henkistä toimintaa, kulttuurien tutkimista, tiede- ja innovaatiotoimintaa sekä seikkailullista kisailua.

Leiripäivään sisältyvät säännölliset ja ravitsevat ateriat. Leirillä on mahdollisuus peseytyä suihkussa, virkistyä järvivedessä ja rentoutua löylyissä. Iltaisin kokoontuminen yhteisiin elämyksellisiin hetkiin tapahtuu joko oman ryhmän tai koko leirin kesken. Yhteisissä hetkissä lauletaan, tanssitaan ja seurataan leirin tarinaa. Ilta ja yöaika varataan kunnon yöuniin ja lepoon.

Leirielämä

Kimaralla majoitutaan oman lippukunnan kanssa teltoissa. Oma lippukunta muodostaa savun (leirilippukunta) noin kahden muun lippukunnan kanssa. Leirialueella on mahdollisuus uida Evon upealla hiekkarannalla, ja kaikki pääsevät peseytymään suihkutiloissa. Peseytyminen on mahdollista myös esteettömissä ja yksityisissä suihkuissa. WC-tilat ovat bajamajoissa, joita on riittävästi ympäri leirialuetta. Ruokailuhetket vietetään yhdessä ulkona. Kimaralla on 3 keittiötä, joihin savuilla on omat ruokailuvuorot. Erikoisruokavalion omaaville on mahdollisuus omaan keittiöön ja linjastoon. Kysymykset leirielämästä voi esittää omalle lippukunnalle.

Alaleirit

Kimaralla leiriydytään kolmessa alaleirissä: Terrassa, Niityssä ja Otavassa. Alaleirit jakautuvat pienempiin kokonaisuuksiin, ja jokainen lippukunta on omassa savussaan yhdessä parin muun lippukunnan kanssa. Voit tutustua savuihin ja alaleireihin osoitteessa: kimara2024.fi/lippukunnille/alaleirit/

Leirille saapuminen

Tapahtumaan saavutaan yhteiskuljetusbusseilla, jotka lähtevät pääkaupunkiseudulta myöhemmin ilmoitetusta paikasta. Kuljetus kuuluu leirin hintaan. Tapahtumaan on mahdollista saapua myös omalla autolla, jolloin tulee ostaa pysäköintilippu leirituotekaupasta. Pysäköintilippu tullaan tarkistamaan parkkialueelle saavuttaessa.

Ilmoittautuminen

Kimaran ilmoittautuminen on käynnissä 15.1.–13.3., ja ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa kimara2024.fi

  • Pitkä kesäleiri 26.7.-3.8.2024 on tarkoitettu seikkailijoille ja sitä vanhemmille partiolaisille. Seikkailijoiden ja tarpojien (s. 2010–2013) leiri kestää 2.8. asti. Sudenpentu voi osallistua pitkälle leirille vain huoltajan kanssa. Pitkän kesäleirin hinta on 220 €.
  • Lyhyt kesäleiri 27.7.-30.7.2024 on tarkoitettu sudenpennuille (s. 2014–2017). Lyhyelle leirille saavat osallistua myös kaikenikäiset. Leirimaksu on 160 €. Jos tahdot vain kokeilla miltä tuntuu partioleirillä, tai tahdot auttaa vaikkapa sudenpentujen luotsaamisen kanssa, voit valita tämän vaihtoehdon.
  • Päiväleiriksi yksittäisille leiripäiville on mahdollista osallistua 47 € päivämaksulla (lounaasta aamiaiseen).
  • Vierailupäivänä 30.7. on mahdollista tulla katsomaan leiriläisiä ja leiriä. Osallistumismaksu on 40 €, liput tulevat myyntiin myöhemmin keväällä.

HUOM! Mesikämmenissä seuraavaan ikäkauteen siirrytään elokuussa (sudenpennuista seikkailijoihin ja seikkailijoista tarpojiin), joten ilmoittaudu nykyisen ikäkautesi pituiselle leirille.

Maksaminen

Leirin maksutapa- ja aika valitaan ilmoittautumisen yhteydessä. Voit maksaa leirin heti ilmoittautumisen yhteydessä Paytrail-maksupalvelun kautta. Voit myös ilmoittautua maksamatta ja anoa stipendiä, jolloin päätät leirille osallistumisesta ja maksamisesta stipendipäätöksen jälkeen. Lisätietoa maksutavoista löydät ilmoittautumissivulta.

Stipendit

Stipendiä voi hakea ilmoittautumisen yhteydessä erillisellä lomakkeella. Lasku leiristä tulee stipendin hakijoille myöhemmin ja mikäli et saanut stipendiä, on osallistuminen mahdollista peruuttaa. Stipendistä ilmoitetaan hakijoille 1.5. mennessä.

Peruutusehdot ja kesätyöturva

Työ-, varusmies- ja siviilipalvelusturva on voimassa 1.6.2024 saakka. Tämä turva mahdollistaa leiriosallistumisen peruuttamisen tai osallistumisajan lyhentämisen niille, joiden työ- tai palvelusvelvollisuus sattuu leirin ajankohtaan eikä heillä ole mahdollisuutta osallistua leirille. Turva koskee leirille hakeneen henkilön lisäksi hänen vuonna 2017 tai myöhemmin syntyneitä lapsiaan. Osallistumisen peruuttamiseksi tarvitaan vapaamuotoinen todistus työnantajalta, puolustusvoimilta tai siviilipalveluskeskukselta.

Työ-, varusmies- ja siviilipalvelusturvan tapauksessa, kun osallistuminen perutaan tai osallistumisaikaa lyhennetään, osallistujalle palautetaan alkuperäisen ja uuden leirimaksun erotus.

Esteettömyys

Kimara järjestetään metsässä. Ruokailuun, päälavalle, kahvilaan, ensiapupisteelle, suihkuun ja wc:hen pääsee leveää polkua tai hiekkatietä, ja ne sijaitsevat tasaisella maalla lähellä leirisuoraa eli tapahtuma-alueen pääväylää. Osa tapahtuman aktiviteeteista on järjestetty metsämaastossa, johon ei välttämättä kulje polkua.

Kimaralle on mahdollista osallistua henkilökohtaisen avustajan kanssa. Avustajan osallistuminen leirille avustettavan henkilön kanssa on maksutonta. Avustettava henkilö lisää avustajan tiedot ilmoittautumisessa, ja Kimara on avustajaan yhteydessä. 

Kimaramuisto

Kimaran leirituotekaupasta löydät sekoituksen kimaramaisia vastuullisista materiaaleista valmistettuja tuotteita. Tuoteperheeseen sisältyy Kimara t-paita, huppari, sukat, kangaskassi, lippis ja muki. Tuotteilla pääset tunnelmoimaan juurista, latvoista, väreistä ja pimenevistä kesäilloista jo ennen kesän 2024 leiriä! Leirituotekauppa aukeaa kevään aikana, ja löydät sen kimaran sivuilta. Kauppa on auki myös ilmoittautumisen jälkeen. Leirituotekaupan myyntituotot käytetään Kimaran leirin rakentamiseen.

Parhaat etkot on raksalla!

Rakennusleirille voi ilmoittautua jokainen samoajista ylöspäin. Osallistuminen rakennusleirille ei maksa mitään, ja voit osallistua kolmella viihdepaketilla​:

    • Esiraksaviikonloppu 12—14.7.​ | Pääset rakentamaan keittiötä, suihkuja ja saunaa.
    • Raksaviikonloppu 19.-21.7.​ | Massakeittiön rakennus, telttojen kasaus​
  • Pääraksa 22.-25.7.​ |Ohjelman rakennelmat, kahvilat

Pääraksa on raksapaketeista tärkein, jossa järjestetään rakentamisen lisäksi myös unohtumatonta elämysohjelmaa läpi yön. Erityisesti tähän viimeiseen rutistukseen tarvitaan jokainen kynnelle kykenevä rakentamaan, jotta leiri saadaan toteutettua! Raksalle ilmoittaudutaan leiri-ilmoittautumisen yhteydessä, ja raksailmoittautumista voi muokata 1.6. asti. Voit myös ilmoittautua raksalle leiri-ilmoittautumisen jälkeen muokkaamalla ilmoittautumistietojasi.

Perheleiri

Kimaralle järjestetään perheleiri. Perheet voivat majoittua savuissa tai perheleirissä oman valintansa mukaan. Jos leiriperheeseen kuuluu kaksi tai useampia aikuisia, tulee ainakin yhden aikuisen olla myös pesteissä. Yhtä pestiä voi tehdä jaettuna pestinä vuorotellen. Jaettu pesti tarkoittaa sitä, että yksi pesti jaetaan kahden aikuisen kesken, jotta toinen voi olla lapsen kanssa, kun toinen on pestissä. Vaihtoehtoisesti toinen aikuinen voi olla kokoaikaisesti pestissä ja toinen koko ajan lapsen kanssa.

Huoltajan mukana osallistuvat lapset on ilmoitettava leirille, vaikkei heiltä perittäisi leirimaksua. 4–6-vuotiaat lapset osallistuvat huoltajansa kanssa pitkälle leirille hintaan 110 € ja lyhyelle leirille hintaan 80 €. 0–3-vuotiailta lapsilta ei peritä leirimaksua.

Haluan tietää lisää!

Vastauksen kaikkiin kysymyksiisi löydät Kimaran nettisivujen Usein kysytyt kysymykset (UKK) -osiosta: https://kimara2024.fi/ukk/

Kimaraa koskevissa kysymyksissä voit olla yhteydessä Mesikämmenten Kimara-yhteyshenkilöihin:             Kale Koivunotko (kale.koivunotko@mesikammenet.fi) ja Eetu Parviainen (eetu.parviainen@mesikammenet.fi), sekä osoitteeseen kimara@partio.fi

Seuraa Kimaraa myös Instagramissa, Facebookissa ja Tiktokissa.  

Instagram: https://www.instagram.com/Kimara2024              Facebook: https://www.facebook.com/Kimara2024 Tiktok: https://www.tiktok.com/@kimara2024?_t=8bn8yfxaO1D&_r=1

Katsaus kimaran tarinaan:

”Monta sukupolvea sitten, ammoisina aikoina, pieni joukko ihmisiä otti itselleen valtamerestä jotain heille kuulumatonta. Varastetun esineen avulla nämä ihmiset pakenivat avaruuteen valtavalla avaruusaluksella. Loput ihmiskunnasta joutuu nyt selviytymään hurjistuneiden vesimassojen keskellä, kukin omalla tavallaan.”

 

Tiedot

Alkaa:
26 heinäkuun
Loppuu:
3 elokuun
Kotisivu:
https://kimara2024.fi/

Järjestäjä

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry
Website
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Evon leirialue

Saukonojantie 27
Hämeenlinna, 16970 Suomi
+ Google Map